Alles wat we kalibreren op een rij

Zijn uw Manometers al gekalibreerd?
Hieronder vindt u een overzicht wat we kalibreren.

 

Liever gelijk een offerte of contact?

Neem contact op

Kalibratie van Manometers

– Manometer
– Drukmeter
– Manifold

Op locatie

We kalibreren bij u op locatie.
Overal in Nederland en België.

Flexibel

Korte doorlooptijden.
Flexibel en meedenkend.

Merkonafhankelijk

Niet merkgebonden.
Altijd onafhankelijk advies.

Kalibratie van Manometers

Kalibratie Centrum Nederland kalibreert analoge manometers, digitale manometers en vacuümmeters. Tot maximaal 700 Bar worden manometers gekalibreerd in eigen huis.

Analoge manometers of digitale manometers zijn meters die zuiver afleesbaar dienen te zijn. Als er leidingen of ketels onder druk staan dan wil je wel zeker weten dat de naald de juiste druk aangeeft om daarop te vertrouwen. Kan je dat niet dan worden er mogelijk foute handelingen gedaan of er gebeuren grote ongelukken. Kalibratie Centrum Nederland heeft de mogelijkheid om de analoge en digitale meters te kalibreren tot en met 700 Bar. Onze meetstandaard wordt jaarlijks extern volgens ISO-17025 gekalibreerd.

Hoe werkt het kalibreren van Manometers?

Wij werken volgens ISO-9001 en bij binnenkomst wordt het item eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem TB-Plus wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot de factuur. Bij het kalibreren van een manometer zal deze eerst op temperatuur moeten komen alvorens de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd, van de omgevingstemperatuur tot de relatieve vochtigheid. Daarna wordt de werkinstructie er bij gezocht en de fabrieksspecificaties. Pas dan kan de echte kalibratie beginnen, waarbij de manometer wordt vergeleken met de hogere meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het certificaat via de site zichtbaar gemaakt. www.kalibratiecentrum.nl.

Kalibreren van meetmiddelen? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kies voor Kalibratie Centrum

Kalibratie Centrum kalibreert uw meetmiddelen bij u op locatie.
Kleine aantallen of kunt u uw meetmiddelen even missen?
Uiteraard kunnen we ook uw kalibraties in ons kalibratie laboratorium verzorgen.
Mogen we ook voor u kalibraties uitvoeren?