Alles wat we kalibreren op een rij

Zijn uw Geometrische meetmiddelen al gekalibreerd?
Hieronder vindt u een overzicht wat we kalibreren.

 

Liever gelijk een offerte of contact?

Neem contact op

Kalibratie van Geometrische meetmiddelen

– Schuifmaat
– Schroefmaat
– Micrometer
– Blokhaak/Winkelhaak
– Speermaat
– Sponningmeter
– Meetklok/Zwenktaster
– Rei
– Haarliniaal
– Gradenboog
– Hoogtemeter
– Kalibers
– Voelermaat
– Ruwheidsmeter
– Waterpas
– Rolbandmaat
– Meettaster

Op locatie

We kalibreren bij u op locatie.
Overal in Nederland en België.

Flexibel

Korte doorlooptijden.
Flexibel en meedenkend.

Merkonafhankelijk

Niet merkgebonden.
Altijd onafhankelijk advies.

Kalibratie van Geometrische meetmiddelen

Kalibratie Centrum Nederland kalibreert schuifmaten, binnen- en buitenmaatmeters, meetklokken etc. Kalibratie van alle lengte-, breedte-, hoogte- en dikte meetmiddelen.

In de metaal verwerkende industrie, maar ook in de kunstof verwerkende industrie, gebruikt men diverse meetmiddelen om de juiste maat op te nemen en daar de producten mee te fabriceren. Deze geometrische meetmiddelen dienen nauwkeurig te zijn, als men de klant wil garanderen dat het product goed is en precies op maat is gefabriceerd. Om die accuraatheid te garanderen dient men deze geometrische meetmiddelen periodiek te laten kalibreren en certificeren. Kalibreren is eigenlijk het vergelijken van een meetmiddel met een internationale standaard om de nauwkeurigheid vast te stellen. Kalibratie Centrum Nederland gebruikt hiervoor o.a. gecertificeerde meetmiddelen. De te kalibreren geometrische meetmiddelen worden vergeleken met een hogere standaard die op zijn beurt weer gekalibreerd is door een extern bedrijf. De testresultaten worden vermeld op een certificaat welke digitaal in de Cloud worden aangeleverd of desgewenst nog op papier.

Hoe werkt het kalibreren van Geometrische meetmiddelen?

We werken volgens ISO9001 en bij binnenkomst wordt het item eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem TB-Plus wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot de factuur. Bij het kalibreren van een geometrisch meetmiddel zal deze eerst op temperatuur moeten komen alvorens de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd, van de omgevingstemperatuur tot de relatieve vochtigheid. Daarna wordt de werkinstructie er bij gezocht en de fabrieksspecificaties. Pas dan kan de echte kalibratie beginnen, waarbij het geometrische meetmiddel wordt vergeleken met de hogere meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het certificaat via de site zichtbaar gemaakt. www.kalibratiecentrum.nl.

Kalibreren van meetmiddelen? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kies voor Kalibratie Centrum

Kalibratie Centrum kalibreert uw meetmiddelen bij u op locatie.
Kleine aantallen of kunt u uw meetmiddelen even missen?
Uiteraard kunnen we ook uw kalibraties in ons kalibratie laboratorium verzorgen.
Mogen we ook voor u kalibraties uitvoeren?