Alles wat we kalibreren op een rij

Zijn uw Rookgastesters al gekalibreerd?
Hieronder vindt u een overzicht wat we kalibreren.

 

Liever gelijk een offerte of contact?

Neem contact op

Kalibratie van Gasmeters

– Gaslekzoeker
– Rookgastester

Op locatie

We kalibreren bij u op locatie.
Overal in Nederland en België.

Flexibel

Korte doorlooptijden.
Flexibel en meedenkend.

Merkonafhankelijk

Niet merkgebonden.
Altijd onafhankelijk advies.

Kalibratie van Gasmeters

Kalibratie Centrum Nederland doet aan kalibratie van gasmeters. Wij kalibreren rookgastesters en van single gastesters tot Multi monitoring.

In de installatietechniek van CV ketels worden veel rookgastesters gebruikt, maar ook bij het afregelen van motoren bij auto’s en in de scheepvaart. De rookgastester geeft dan bepaalde waarden weer, waarmee de motor of Cv-ketel wordt afgeregeld. Deze meters moeten dan ook zuiver en duidelijk zijn. Kalibratie Centrum Nederland BV kalibreert deze gasdetectie middelen en heeft daar al veel ervaring mee opgebouwd. De single gastester of de meerdere gastesters die vaak op de petrochemische terreinen voorkomen zijn veelgevraagde middelen en beschermen de mens voor gevaren. Als deze meters onbetrouwbaar zijn, dan is er sprake van levensgevaar. Met kalibreren is dus niet te spotten.

Kalibreren van gasdetectie middelen is eigenlijk het vergelijken van een meetmiddel met een internationale standaard om de nauwkeurigheid vast te stellen. Kalibratie Centrum Nederland gebruikt hiervoor onder andere gecertificeerde kalibratiegassen. De te kalibreren apparatuur wordt vergeleken met een door VSL (voorheen NMI) gecertificeerd gas. De testresultaten worden vermeld op een certificaat.

Hoe werkt het kalibreren van Gasdetectie middelen?

Wij werken volgens ISO9001. Bij binnenkomst wordt het item eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem TB-Plus wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot de factuur. Bij het kalibreren van een gasdetectie middel zal deze eerst op temperatuur moeten komen, voordat de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd, van de omgevingstemperatuur tot de relatieve vochtigheid. Daarna wordt de werkinstructie erbij gezocht en de fabrieksspecificaties. Pas dan kan de echte kalibratie beginnen waarbij het gasdetectie middel wordt vergeleken met de hogere meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het certificaat via de site zichtbaar gemaakt.

Kies voor Kalibratie Centrum

Kalibratie Centrum kalibreert uw meetmiddelen bij u op locatie.
Kleine aantallen of kunt u uw meetmiddelen even missen?
Uiteraard kunnen we ook uw kalibraties in ons kalibratie laboratorium verzorgen.
Mogen we ook voor u kalibraties uitvoeren?