Alles wat we kalibreren op een rij

Zijn uw Elektrische meetmiddelen al gekalibreerd?
Hieronder vindt u een overzicht wat we kalibreren.

 

Liever gelijk een offerte of contact?

Neem contact op

Kalibratie van Elektrische meetmiddelen

– Multimeter
– Stroomtang
– NEN3140 tester
– Instalatietester
– Isolatietester
– Handtester
– RCD tester
– PV tester
– Megger
– Draaistroomtester
– Duspol
– Decadebank/Resistancebox

Op locatie

We kalibreren bij u op locatie.
Overal in Nederland en België.

Flexibel

Korte doorlooptijden.
Flexibel en meedenkend.

Merkonafhankelijk

Niet merkgebonden.
Altijd onafhankelijk advies.

Kalibratie van Elektrische meetmiddelen

Kalibratie Centrum Nederland kalibreert elektrische meetmiddelen. Hieronder valt de kalibratie van apparatentesters, installatietesters, isolatietesters en multimeters waarbij stroom, spanning en weerstand een grote rol spelen.

Kalibratie van Apparatentesters

Voor de NEN3140 keuringen dienen apparatentesters jaarlijks gekalibreerd te worden om duidelijkheid en betrouwbaarheid aan de klant te kunnen overleggen aangaande hun werking en nauwkeurigheid. Wij kalibreren apparatentesters van alle leveranciers. Voor al deze verschillende testers hebben wij een meetstandaard van Fluke. Deze meetstandaard wordt jaarlijks in Amerika gekalibreerd.

Kalibreren van Installatietesters

Installatietesters die in de bouw en installatiewereld worden gebruikt dienen jaarlijks te worden gekalibreerd. Het zou grote gevolgen kunnen hebben als de meetgegevens, waar de inspecteur op moet beoordelen, zouden afwijken. Wij kalibreren installatietesters van alle leveranciers. Voor al deze verschillende testers hebben wij een meetstandaard van Fluke. Deze meetstandaard wordt jaarlijks in Amerika gekalibreerd.

Kalibreren van Isolatietesters of meggers

Isolatietesters (ook wel Meggers genoemd) worden veel in de installatiewereld gebruikt. Deze Isolatietesters dienen jaarlijks te worden gekalibreerd. Het zou grote gevolgen kunnen hebben als de meetgegevens waar de inspecteur op moet beoordelen, zouden afwijken. Alle merken Isolatietesters worden door ons gekalibreerd. Voor al deze verschillende testers hebben wij een meetstandaard van Fluke. Deze meetstandaard wordt jaarlijks in Amerika gekalibreerd.

Kalibreren van Multimeters

Multimeters worden vaak ter indicatie gebruikt maar ook daar wil men als bedrijf vaak zeker van zijn dat het degelijk materiaal is dat de juiste meetwaarden aangeeft. Een monteur dient op zijn meetmiddelen kunnen vertrouwen dus daarvoor is het periodiek laten kalibreren van multimeters een must. Voor alle multimeters gebruiken wij een meetstandaard van Fluke. Deze meetstandaard wordt jaarlijks in Amerika gekalibreerd.

Overige kalibratie van Elektrische meetmiddelen

Zo zijn er dan ook vele andere meetmiddelen die wij kunnen kalibreren met de Fluke meetstandaard. Twijfel u of wij het zouden kunnen kalibreren, mail ons het merk en type zodat wij kunnen kijken of onze meetstandaard toereikend is.

Batterijen op Tijd vervangen!

Batterijen, deze worden standaard vervangen om het lekken tegen te gaan. Batterijen die er langer dan één jaar in zitten gaan voor 50% van de gevallen lekken waardoor het hele meetmiddel beschadigd kan raken.

Kalibreren van meetmiddelen? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kies voor Kalibratie Centrum

Kalibratie Centrum kalibreert uw meetmiddelen bij u op locatie.
Kleine aantallen of kunt u uw meetmiddelen even missen?
Uiteraard kunnen we ook uw kalibraties in ons kalibratie laboratorium verzorgen.
Mogen we ook voor u kalibraties uitvoeren?